från stadsprinsessa till leran

jag fick idag besked om att jag kommit in på naturbruksprogrammet djurvård. nu känns det som om man kommit ett steg närmare verkligheten. fabian är duktig med jobb och jag ska äntligen läsa till något vettigt.. nej, jag har inte kastat bort mina drömmar om att bli författare. jag kommer senare i mitt liv betala mig in på författarskolan för att kunna utveckla min bedårande hjärna.
17 augusti har jag permanent flyttat från hönö och göteborg... vet ni hur skönt det är att få säga och skriva det?
det känns nästan lite påhittat...
idag har jag varit ledig och rastlös.... jag har städat hela huset, varit ute och rört på mig... till och med gått till jobbet.. inte så ovanligt.. det ligger så nära..
idag kanske jag ska fiska makrill!!!! helt otroligt... jag förväntar mig att vara grym...
igår var jag johannes och linnea o bada... eller dom bada... jag plaska mest.. men det är okej.. vi hittade ostron... fast vi åt dem inte... nu börjar jag med mina småmeningar igen!
imorgon ska jag i alla fall möta upp fabian i göteborg och jag tycker om göteborg och hönö på sommaren... det är en helt annan stad och en helt annan ö... jag vet inte vad det är.. det är nog lite heligt...
jag har köpt en ny fin bok att skriva i.. den ser ut som en riktig bok fast med tomma sidor.. vilket mästerverk.. jag ska fylla den med allt... jag har lovat många papper,böcker och block att berika dem med mina tankar, egenskaper och händelser men jag gör det aldrig.. jag liksom fastnar och ger upp.. nu får det vara nog med skriftliga bekvämligheter.. från och med nu är det papper och penna som gäller... jag kommer säkert skriva små uppdateringar här som vanligt givetvis!
men just nu ska jag varva slingan igen med pappa och bada!... sen kanske fiska makrill med linnea o johannes... om jag vågar! TATA

solen har vaknat

nu var det längesen jag bidrog med något, har inte riktigt haft tid att informera mina få läsare om mitt liv de senaste dagarna. solen har äntligen vaknat och är här för alla! även för dem som inte tycker om värmen....
midsommar var den bästa midsommaren utan tvekan. jag och mannen lagade utsökt mat och firade med jordgubbar och champange.. bara vi två.. det så jag tycker en högtid ska firas. hela midsommarhelgen var bra..
tillbaka till göteborg sedan en vecka tillbaka och jag har jobbat på som vanligt. det känns nyttigt och det gör lite ont i kroppen emellanåt men fysisk smärta är ett bra tecken på att man lever.
i torsdags träffade jag mina bättre hälftar över lite vin och kyckling på en gräsmatta... joo, senare blev det nog några pina coladas och kalas... men det kändes värt att vakna upp brevid vera i hennes knapp 90 säng på fredag morgon med en gassande sol inför hennes balkong som var öppen.. vera spydde och jag åkte hem!
jag har gått hemma en hel del.. städat, tvättat.jobbat och varit hurtig i hönös slinga trots min hemska pollenallergi... men från och med nu får inga fysiska eller psykiska kroniska besvär hindra mig från att ha en vardag som jag själv vill.
idag har också varit en mysig dag... vaknade av att fabian ringde.. tog en promenad i solen.. åkte ut till en sjö med tess o vera och bada! jag har fixat mig ett premiärsdopp och det var skönt... vi fjantade runt lite i vattnet och solade magen..
nu är jag hemma igen och väntar på söndags filmerna som tyvärr alla går samtidigt, men tur att man har några att välja på. på kanal fyra går en bra film som heter children of men, jag har inte sett den på kanske två år så mitt minne kanske sviker mig... den känns lite deppig den filmen så jag ska nog se på komedi filmen som går på trean ikväll... å andra sidan så går det väldigt mycket reklam på den kanalen. JAJA. jag får väl se...
imorgon börjar ännu en arbetsvecka men en lite roligare o soligare vecka för fabian kommer till hönö på onsdag! hurra!
får se hur mycket som kommer hinnas göra.. men jag tycker att vi två är ett perfekt planspridande par... också perfektion utöver det... ja verkligen.. min pusselbit. nu ska jag nysa lite till och låta mina ögon klia tills jag blir tokig... ska ta in plommon också... kaninen som aldrig sitter i bur.... jo på nätterna för då kommer det rovdjur som katter.... annars är han alltid fri vilket är meningen... husdjur alltså... jag är väldigt klyvd när det gäller husdjurjag har aldrig tyckt om hundar i koppel (min hund gick aldrig i koppel, även tränad för att inte gå i koppel), alla kaniner som har funnits i detta huset har aldrig varit tvugna att sitta i bur mer än i skydd för andra djur och dåligt väder, den kommande katten kommer aldrig bli innekatt och alla spindlar är välkommna på vintern.... sedan förstår jag koppel och burar och innekatter mitt i stan... alla har inte tid att passa på sina kaniner och lära sin hundar att gå koppelfria... och de flesta husdjuren mår ju bra ändå.... men.. MMMMMM.... jag ska nog grubbla vidare en stund till... jag trivs med mitt liv och jag ska ha massa djur när jag bor i en stuga!....... om fabian tillåter... TATA

nästan omöjlig

alla verkar känna mig på hönö men jag känner ingen.. man trillar in på en hemmafest med michaela och alla hälsar, pratar och dricker öl med en som om man alltid känt varandra. på något sätt är det så uppenbart och obehagligt.. ingen hade pratat med mig om jag inte passerat dörren tillsammans med michaela.. nåja, jag är ingen speciellt social person och jag underhåller oftast mig själv... sen så påpekar någon min tysthet och jag måste ta ifrån tåna med ett leénde och lådsas att jag uppskattar de "välvalda" orden de har att säga över en fylla.
idag hälsa någon helt okänd person på mig på ica... jo, tack tjena.. varför kan du mitt namn?

har i alla fall packat ned det sista för min resa tillbaka till stockholm imorgon. kommer hit på måndag nästa veckan igen.
tror jag ska spendera kvällen med en matrix film. jävligt keff. jaja. TATA


 


morgongympa!

1. Stänger du av mobilen när du sover? nej
2. Vem såg dig senast naken? fabian
3. Hur såg du ut på högstadiet? jag var cool som en pistol
4. Hur kommer du se ut om tjugo år? som nu. fast kanske tjockare och rynkigare.. haha
5. Hur var du på dagis? jag var duktig som barn
6. Hur är du att ha som arbetskamrat? lättsam säkert... för jag tar automatiskt över alla skituppgifter... eftersom att ingen annan gör dem..
7. Har du celluliter? nej!
8. Biter du på naglarna? nej!
9. Har du något handikapp? tror jag inte
10. Är du rädd för att få hängbröst? det är en fas i livet jag inte kommer uppleva.. så nej.
11. Tror du att gud är en man eller en kvinna? tror inte att gud är könsbestämd. ifall så skulle fallet vara kvinna såklart
12. Svär du? ja
13. Är du trevlig mot Jehovas Vittnen? brukar inte precis chilla över en kaffe.
14. Hur homo är du på en skala 1-10? ett så fall
15. Tror du på utomjordingar? njääää
16. Om du var tvungen att välja en maträtt som du måste äta varje dag livet ut, vad väljer du? sallad ?
17. Vilken mat är den största missen att bjuda dig på? vet inte?
18. Har du blivit arresterad? nej
19. Ljuger du? nej jag funkar inte så
20. Har du kysst en polis? nej
21. Är du rädd för Securitasvakter? nej
22. Har du någonting att dölja? nej
23. Vad har du på din nyckelknippa? inget
24. Är du/har du varit gift? nästan.. men nej
25. Skulle du gå upp klockan tre på natten för att hämta pojkvännen från krogen? ja
26. Kan du laga cyklar? kan jag säkert
27. Kan du fixa med bilar? vore coolt_93
28. Brukar du köra om? jag är alltid passangerare
29. Kan du baka bröd? har gjort det en gång och det fick bra.. så jag får lov till att säga.. JA
30. Vet du hur man frostar av en frys? ja
31. Vilken tv-serie skulle du helst vilja leva i? ingen aning .

2008 08 29

JAG TROR PÅ MINA VÄNNER NÄR DET SÄGER ATT "DU ÄR MYCKET GLADARE NUMERA MARY"
JAG TROR PÅ ATT JAG ÄR LYCKLIG.
VARJE DAG PÅMINNS JAG OM DET.
JAG HAR HITTAT MITT LIV.


i had to find you


jag har hittat någon som håller om mig när jag som minst vill fast jag vet att jag behöver det som mest.

suprise

läste ur en gammal blogg som jag skrev i... fan vad jag kunde skriva när jag var 15... rakbladsvassa texter... argare än all jävla black metal i världen...
fan vad jag kunde kasta ur mig saker.. helt jävla orädd.. egentligen inte.. men attityden... en attityd att dö för egentligen.. varför hade jag så brottom att komma ifrån henne?
då jag kunde påstå att alla är svaga.. då jag kunde kasta ur mig töntiga saker som "fuck me up, im ready to kill the pain"... "i rather sniff candy".. "jag är så jävla duktig, jag borde få betalt för att andas".. man var ju stencool egentligen..  man kunde skryta om sin fruktansvärda självdiciplin..
skratta alla i ansiktet som sa åt en att växa upp eller ta tag i sig själv.. då kedjerökning var det bästa tidsfördrivet, då regler och gränser var endast till för att brytas.. då man levde i ett stormigt förhållande och gav världen ett finger för jämnan..  haha, då man inte var rädd för att skriva var man vaknade upp... då man gick på det mesta.. allt från sol.. till ja.
då man hårdbanta och ville bli lika smal som kate moss...
så mycket underbart lidande! det var det verkligen värt.
inte för att jag vill vara 15 år idag.. eller egentligen vill jag inte vara hon alls... meeen shiiiiiiiit... jag ägde alla dagens 15 åringar.
men det finns ju också en anledning till varför jag inte är hon idag... det hade ju varit pinsamt. men hahahaha. nu ska jag läsa vidare. oboy.. här kan jag sitta hela natten.. borde göra en bok av mina gamla blogg-bidrag... 

en skön gammal bild jag hittade i min sköna gamla blogg på mig och annika.....


så länge du får göra som du vill

kändes nyttigt att träffa michaela en liten stund idag. hon var lite rosig efter sitt måndagsöl men det var för ovanlighetens skull verkligen. ja, jag fick mig en liten personlig chock när jag såg michaela hinka öl på en servering vid centralen. i alla fall så hade hon bra saker att säga mig, det brukar hon oftast ha och det känns bra.
idag har fabian åkt tillbaka till stockholm, imorgon åker jag till stockholm igen. vet inte riktigt när jag kommer tillbaka, har ännu inte fått mitt sommarshema. men jag kommer antagligen komma tillbaka i veckan. om inte så är det bara skönt att slippa.
jag känner inte att jag har så mycket att bidra med idag heller. jag borde packa väskor och ta en snus. det låter hyggligt!
jag har nämnligen förlorat förståelsen av att föra en blogg. faktiskt. varför i hela friden ska jag sitta här och skriva vad jag gör, vem jag är, vad jag ska göra och vilka jag delar min vardag med?
det känns så falskt och påhittat ändå. vilken blogg man än läser. kan det bli mer opersonligt?
man försöknar ändå allting.. VAD SOM HELST kan verka glamoröst.. så länge man kan använda orden. vem som helst kan verka lycklig, olycklig eller likgiltig. så länge man har lärt sig skriva. bara verklig kontakt talar sanning och bara erfarenheter gör ord verkliga.
men vad man än skriver...  hur man än förskönar så är talförmågan alltid starkare... att ha talets och textens gåva samtidigt är en odödlig kombination.

can you fly? youll never reach me, im to high.


.

JAG HAR VERKLIGEN HAFT SKRIVKRAMP DE SENASTE TVÅ MÅNADERNA. ALLT JAG SKRIVER ÄR HELT FANTASILÖST. KÄNNS SOM OM MIN KREATIVA SIDA AVREAGERAR SIG PÅ ANDRA SÄTT. NÅGOT ANNAT VERKAR TA ÖVER OCH JAG HAR INTE SÅ MYCKET ILSKA ATT BIDRA MED LÄNGRE.
DET HAR ALLTID VARIT ANLEDNINGEN TILL ATT SÄTTA PENNAN PÅ PAPPRET FRÅN BÖRJAN. ATT KUNNA AVREAGERA ALL SKIT SOM KÄNDES OÄNDLIG, TA SIG IN I EN ANNAN MORGON ÄN DEN SOM ALLTID REGNA, FRÖRSVINNA IN I EN ANNAN KVÄLL SOM BETYDDE NÅGOT.
PÅ NÅGOT SÄTT RENSA, REPARERA OCH STARTA OM. KÄNNA SIG HEL OCH REN.
JAG HAR FORTFARANDE MYCKET VARDAGSILSKA OCH ÄR INTE ALLTID ÖVERENS MED MIN SPEGELBILD, MEN JAG HAR INGA STÖRRE DEMONER ATT TA MIG AN.
HADE JAG INTE HITTAT MIG SJÄLV BLAND PAPPER OCH PENNOR HADE JAG LÅTIT DE LIVSKRÄVANDE UNDREHÅLLEN GE SIG SJÄLV ETT CENTRUM.
OCH SÅ PLÖTSLIGT MITT BLAND ALL YRSEL UPPTÄCKER JAG ATT JAG SLUTAT ANTECKNA INOM MIG. JAG KUNDE GÅ OCH BETRAKTA MIN OMGIVNING I TIMMAR OCH LÄGGA UPP ETT HELT KAPITEL.
JAG KUNDE LIGGA VAKEN HELA NÄTTERNA OCH FÅ MINA TANKAR TILL TEXTER.. FORMA HELA NATTEN TILL EN BOK.
JAG KUNDE GE MIG SJÄLV TUSENTALS ERFARENHETER. JAG KUNDE GE MIG SJÄLV TUSENTALS ANLEDNINGAR TILL ATT FLY VERKLIGHETEN. SÅ LÄNGE JAG HADE EN PENNA.
JUST NU KÄNNS DET OFOKUSERAT.


krax

mitt arbete är så oförutsägbart ibland. i alla fall just nu när vi ännu inte har fått sommarshemat... här sitter jag på några tågbiljetter till olika destinationer och en festival biljett... och vet inte ens om jag kan åka. det är ganska så spännande. haha. jag säger som fabian. det ordnar sig.
nej, jag borde städa upp här.. det verkar alltid så städat men så fort jag kommer blir det stökigt.. stackars fabian...
men jag är faktiskt en väldigt ordningsam och uppmärksam person... fast... jag har ingen förklaring till stökeriet... just nu.
imorgon åker jag tillbaka till göteborg. oh just det! idag fyller min bästa år... fröken michaela zedig borssén.. hurra!
nej.. nu ska jag städa litet.......... tata

RSS 2.0