.

det fruktade arbetspasset är över likaså är helgen. den har varit bra men kort.
i natt hände en liten spännande sak här i huset. varmvattenberedaren pajade och slog ut all ström, som tur var sov vi inte hemma i natt. vilka hyss huset får för sig när vi inte är hemma. hur som helst fick vi igång elen igen och imorgon kommer förmodligen en ny beredare för att rädda oss. MEN när vi väl skulle köra här ifrån och åka tillbaka till söder för att värma upp oss så fastnade vi i snön. det var ett rikligt äventyr, tillslut kom vi låss med hjälp av håkan som hade boxeringsrep och hela kalaset. ett mycket mycket rikligt äventyr.
nu är klockan så mycket som strax över halv tolv och huset har lyckats värma upp sig till 12 grader. rena lyxen!
2010 jan - feb en mycket ovanlig start. våra blommor har nog frusit ihjäl.
perfekt med lite kyla nu när man är sjuk också.
imorgon kommer jag antagligen få gå hemma och vänta på nån som kan fixa vårat lilla husproblem.
men just nu känner jag mig bara utslagen och vill sova.
TA TA

sista bekännelsen för i kväll

fortfarande sjuk. borde äta lite vitlök, vitpepparkorn och citron. mina avocadokurer hjälper nog inte.
borde verkligen se till att få lite ordentlig sömn inför imorgon. den skräckinjagande arbetsdagen.
haha, jag har verkligen lyft upp detta arbetspasset i skyarna.
jag ska försöka berätta så detaljerat som möjligt om det imorgon. hur oansträngande det egentligen var.
fast det är fruktansvärt påfrestande. det går inte att förklara riktigt. folk som jobbar på café där det är fullt från öppning till stägning kan nog föreställa sig vansinnet.
det brukar gå ganska fort. man hinner liksom inte tänka, andas eller känna efter och det är det jag tycker om med mitt arbete.
men elva timmar! det är i och för sig bara en eller två timmar mer än vanligt. det är ingenting nytt för mig.
jag har gått och blivit för mesig helt enkelt. blivit för hemmasjuk.
fabian är så otroligt söt (och het) när han spelar sina krigarspel. idag firar vi 17 månader och det gör vi genom att sitta i varsin ände av huset. näää. vi har myst sen klockan fem idag.
längtar till imorgon kväll. då ska vi till mama c och papa p! se på film och sånt mysigt vi brukar göra.. åh, jag längtar!
idag har tiden rusat verkligen. nu ska jag lägga mig så att jag orkar upp imorgon! TATA

OXOX

det går inte särskilt bra för mig idag. har inte kommit utanför dörren än, men jag skulle nog avråda mig själv från att gå på en 11 minus powerwalk när jag är sjuk som attan.
om en halvtimma ska jag upp till stenhamra "centrum" (vilket skämt) och äta lunch med fabian.
lilla snickarman.. igår kom han hem och hade klämt fingrarna i något verktyg, det var svarta naglar och köttiga sår. BLÄ! blä, för att jag blir töntigt och onödigt orolig över hand annars HETA yrke.
jag kan inte heller ofrivilligt sluta sukta efter morgondagens arbetspass på elva timmar. vet inte heller om det är något jag ska ge mig in på när jag har feber, en tjock hals, täppt näsa och antagligen virus på balanssinnet. haha, det låter ju gaaanska självklart att jag inte borde arbeta. men imorgon är säkert febern borta så det blir skitbra.
får se vad fabian tycker om detta.. han ska nog se till att få en syl i vädret över lunchen. om jag så tillåter.. höhö. nej, nu börjar jag bli allt för oseriös! ska gaga vidare.. idag saknar jag mina syskon. rasmus är pissdålig på att höra av sig. du får skärpa dig!
TA TA

catch you on the flipside.

sjuk sjuk sjuk.
är det bara jag som vill ha sommar?
hoppas jag blir frisk till imorgon. då ska jag jobba 11-timmarspass. hurrAAAAAAAAAAAAAAA


att solen trots moln alltid går upp.

straffade mig själv lite för det tidigare bittra inlägget och har nu varit ute på en promenad i tre timmar. ja, ni läste rätt. jag kommer bli sjuk! jag är redan sjuk och så har jag varit ute och konstant frusit i tre timmar.. det tog mig femtio minuter att få tillbaka känslen i fötterna sedan jag kom in. hurra. varför utsätter jag mig själv för sånt här?
hade tänkt träna imorgon men neeeeheejjj... här sitter jag med en fet hals, tätt näsa och frostskadade fötter(curlingkänga = ett skämt!).
jag ska nog unna mig lite te och en apelsin efter detta vansinne. vänta tills fabian kommer hem så får han behandla mig med pussar och så får jag sätta mina fötter under hans tröja.. i like it!
TA TA


 saknar annika

somebody come pick me up

ibland måste man bara kasta av sig masken och andas ut..... fullständigt.
det är så jävla påfrestande att varje dag ta stryk och lådsas att det är okej.
man tror sig har byggt upp ett pansarskal men det har ett bästföredatum och en spricka.
jag tror inte på ett liv efter detta.
och när allt detta är slut så är allt bara på lådas.
jag känner mig så meningslös bland alla andra som letar efter svar i varandras ansikte.
äckligt.


aj lav joooo



för när vi ses igen är vi samma trio som innan.

horror

lite av en jobbig morgon när man vaknar upp och känner hur iskallt det är. 15 fjuttiga grader har vi inomhus just nu. JA. det är väl rimligt?
vi fick vår elräkning igår al lá 1379 swedish krona, en månad? hallå? är det inte sådana man brukar få i kvartalet? haha.
så vi beslöt oss för att sänka värmen bara lite och så blev det så här. jag ska säga att isoleringen i huset suger!
vår första elräkning som vi betalade i slutet av november var runt 400-500 :-, sedan var det ändå liksom 15 grader här inne fastän vi hade slagit på i stort sätt den värmen vi kunde använda.. sen trillade dynamit december in och helt plötsligt hade vi tio grader här. ljuvlig solsemester nära inpå. så vi skaffade tre element till och poff! så steg elräkningen tredubblat. och detta är alltså enerigsnåla element. det är bedrövligt. jag kan inte låta bli att känna mig som en miljöbov helt i onödan och det kan inte kännas mindre som bortkastade pengar! och ilandsproblemet växer som en tumör i mig samtidigt som haiti är i lågor av svält, sjukdomar och många barnaoffet.. och samtidigt som man får lov att skjuta vargar. allting är ju knas och upponed.
jag ska betala den faboulöööösa elräkningen nu och ta en dusch.. samtidigt med pengarna.
TA TA


say youre sick you cant get dressed

idag är bara en sån där dag. ja, då man inte vill göra någonting! man kanske vill vräka i sig lite glass men jag får nöja mig med russin och clementine. fast det svider i sockertarmen när jag öppnar frysen och ser ben&jerrys glassen. fast tyvärr så förtjänar jag ingen glass idag.  men jag ska träna sen så jag kanske kan ta ut lite belöning i förskott.
förövrigt längtar jag INTE till lördag, då har jag ett underbart 11-timmars pass. tur att det är måndag då.
jag blir så arg på mig själv när jag går här hemma och inte gör någon nytta! kanske skulle plugga till prov, kanske skulle träna, ska hänga tvätt.. ska se film och äta glass? nej. nu säger jag tack och adjö.

pizza o mys

det har varit en lång men bra dag.
jag och fabian bakade stora muffins.
jag och vidar åkte till lekhuset. vidar var jätte duktig och snäll.
vidar fick åka hem till pappa simon och mamma anna, där också fabian hölls hus, dom bjöd på pizza.
jag och fabian åkte hem och nu sitter vi här i varsin del av huset med våra eloktronikprylar.
nu ska i alla fall jag försöka sova eftersom att jag ska upp och jobba imorgon.
bra helg. tack o hej


SS

skönt med fredag! idag har vi inhandlat lyxgodis - lindor, antonbergs, romkulor, champangepraliner, chokladdoppadmarsipan och sånt.. MM. underbart gott. men ingenting för de som vill snåla på lyxigheter (200:- KG).. det blev också lite ben&jerrys!.. mmhmhhmh.. vet att man inte borde fläska på så här.. men nu har vi levt utan sötsaker sedan jul och har tränat och sånt dessutom. plus att vi har varit mycket flitiga denna veckan så vi förtjänar det helt enkelt. och vi dricker sällan alkohol. hurra!
jag sitter här med mina korsors och njuter lite av att det är fredag.
helgen kommer bli äventyrlig. imorgon ska jag ta med lilla vidar på äventyr, på söndag ska jag jobba och någon gång under dessa tider skall jag hinna läsa till två stora prov. spännande! och kul givetvis.
jag känner mig inte ett dugg orolig inför proven. jag är så bra på självdiciplin att det bara skriker om det.
måste bygga upp lite storhetsvansinne nu inför sådana hetsiga tider. fast ett glas vin skulle vara gott nog! TA TA

krax

jag älskar att få små harbrev på nätet! oftast är det anonyma personer som vill tala om hur ful och FET jag är, mest fet tror jag. -  well, whats the use of a 24-inch waist if you dont use it? 
vilket pissigt självförtronde de personerna har som måste hävda sig själva på det sättet. jag har så lätt för att inte.. ja.. byr mig helt enkelt... så är det med de!

klockan är tjugo i åtta, ska snart träna och efter detta åka till skolan. hurra! idag slutar jag runt elva, sen ska jag simma... det är så mysigt! jag ska mysa med fåren idag också. kommer lägga upp lite bilder på det senare tror jag.
jag kan inte heller sluta beundra att handla saker på nätet! så jävla bekvämt att slippa springa runt i stan med alla andra fläsk.
visste ni förresten att coop konsum har hemleverans på varor?! helt underbart! nu slipper jag gå till affären också. så lat kanske man inte ska bli. och vårat konsum här i stenhamra är nog bästa konsum jag vet!
nä! nu har jag inte tid. TA TA

bonjour, mona mi

har nyss tagit världens powernap. vaknade för kanske 40 minuter sedan och jag undrar om det kommer bli någon framgång i sänghalmen ikväll.. alltså att somna.
annars får jag plugga inför ekologiprov och växt&djurlivsprov, jag har valt ett trevligt yrke men det är en helvetes väg dit för oss som inte är så mycket för att sitta med näsan i böckerna hela dagarna.
idag myste jag med fåren. de är så skönt att komma ut i "ladugården" och ropa dem. först är de lite skeptiska men sedan känner dom igen en och kommer springandes och knuffas efter uppmärksamhet.
detta är en bra utbildning för mig. mentalt alltså. att få arbeta med djur är ju inte bara ett drömyrke, det är helt underbart för hjärnan och själen.
jag vet bara inte hur detta kommer sluta. kommer jag vara café/köks biträdet mary sedan nu fyra år tillbaka eller kommer jag en dag bli en färdigutbildad djurskötare? låt oss inse att båda erfarenheterna är otroliga att ha med sig i sin självförsörjande framtid!
blir antagligen ingen powerwalk idag, men har tränat idag så det får täcka.
tack för mig. nu ska jag duscha och pussa min man.


åh, jag vill har vår nu!

frihet


vardag

PLUGGAT, MOTIONERAT, TRÄNAT, STÄDAT, LAGAT MAT OCH BAKAT.
SNART BLIR DET DAGS FÖR EN LITEN POWERWALK. MEN FÖRST! MÅSTE JAG VISA BILDER PÅ DAGENS TVÅ LÄCKERHETER.


morotskakan som blev en succé



och min otroligt snygga man.


morgonhäng

det är skönt att träna på morgonen.
igår kväll var jag och fabian ute på en timmas powerwalk, det är lite synd om honom när jag släpar med han på sånt men det är mysigt! för här på "landet" behövs det inga gatolykter, så det var bara stjärnorna och några små hus längre bort som lös upp ängarnas snötäcken. det var mysigt att bara stå still och känna efter.. inte enda ljud. inte enda höghus. inte en jävel som hade brottom till någon ting.
och vi prata om våra framtidsplaner.. om en gård någon stans.. jag vill ha häst! jag har alltid haft sån respekt för hästar att jag till och med varit rädd för hästar.. jo, jag blev avkastad av en stor vit häst när jag var ungefär fyra år.. och istället för att slänga upp mig på hästen igen (oproffsigt) så gjordes ingenting och så förblev jag skeptisk till detta djur. men nu har jag ändrat inställning. jag har respekt för alla djur, nästan mer än vad jag har för människor.. konstigt nog..
hur som helst vill jag ha massa djur på min lilla gård.. åh!
det är så märkligt att jag och fabian har haft samma dröm.... att vi båda två alltid ha velat flytta ut i skogen och "rädda världen"... jag tycker att fler borde göra det.. bli riktiga människor och träna på självförsörjning.
eller så kan ni fortsätta springa gata upp och gata ned i stan och leta efter sanningen och frihet i andras ansikten.
men det kommer inte hända.
NEPP! nu ska jag äta min muslifrukost med frukt. PAJ

muffins och mardrömmar.

det har varit en låååång dag. gick upp halv sex som ett jävla monster.. men det var skönt.
sov konstigt i natt igen.. vardag liksom.. fast natt. hur som helst så har mina trevliga drömmar tagit över min kropp och i natt satt jag och slog fabian med en kudde och rev ned saker från nattduksbordet... för att senare lägga mig och gnälla på fabians arm. det är konstigt hur man beteér dig när man sover. vi har skrattat åt denna lilla pinsama incident några gånger under dagen.. som tur är.. fastän det just då var ganska obehagligt.
idag är jag verkligen trött och det är så skönt att vara... just trött.
jag haft ett uthålligt träningspass idag.. jag hoppas att jag har träningsvärk imorgon så att jag kan känna av att jag lever. det är viktigt i den bittra slasken.. fast jag tycker ju att det är lite synd att vi vågar påstå att det är deprimerande med olika årstider. skärpning! klart det inte är så givande och bättre med lite brännskador på axlarna men jag tycker verkligen att vi ska använda denna årstiden mer.
jag blir väldigt känslomässig och mer eller mindre pms:ig... det gör att det är väldigt viktigt för mig med lite avreagering.. som att kanske träna.. motionera.. skriva... plugga självständigt om saker jag vill lära mig... typ bondeboken! det är otroligt nog väldigt kul att gå till jobbet och slita ut sig fullständigt... hmm. jag vet inte.
och sedan i april sprutar vinterslakset inom en ut i insperation och planer.. det är härligt.
det var nog allt jag hade att säga för idag.. någon dag snart kanske jag ska börja skriva lite om vår otroliga matlagning... slänga in lite recept.. vi är alltså otroligt bra på att laga mat och baka i detta hushållet... och jävligt bra på matte.. fast matten får nog fabian stå för.. nu ska jag ta ut pepparkaksmuffins och stora kanelbullar ur ugnen. PAJ


.

klockan är redan nästan tolv. denna morgonen går ganska fort med tanke på att jag vakna åtta i morse.
jobbade hela dagen igår, åkte hem, laga mat och sov.
ikväll ska vi på spelning på harry b james, alex man ska spela.
jag tycker inte så bra om den krogen. jag sitter hellre hemma och lyssnar på hole, men det ska bli kul att träffa positiva alexandra och göra något banbrytande. kanske till och med ta ett glas vitt.
och det fick mig att komma på att jag egentligen borde simma idag.. men det blir nog inte så. får kärkas lite istället.
nu ska jag duscha och drunkna. puss och stryk


teenagekicks

1. när slutade jag äta?
2. i år fyller jag tjugo, är det meningslöst att lyssna på teenagekicks då?
3. har jag börjat röka igen?
4. ska jag gå och simma idag?
5. när ska jag få sova igen?

SLÅSS!

salvation

invänta själen. evakuera ditt skal.

urs, nu sitter jag vaken här igen. i och för sig har jag vandrat värre tider till mötes än elva på kvällen.
just nu vågar jag inte lägga mig för jag vet att det är samma uppvakningsavdelningkänsla imorgon.
och jag har ju lite svårt att tro att jag ska orka stanna uppe hela natten när det enda jag vill är att sova hela tiden. sova och inget annat.
jag känner mig alldeles för bräcklig för att vara vaken.. vara stark och leva vardag.. ja, just sånt.
men idag har jag faktiskt storstädat hela lilla huset - plockat, dammsugit, dammat, skurat, tvättat, lagat mat, diskat och just precis sånt jag gör alla andra dagar. fast det kändes annorlunda... det kändes liksom så uppenbart att jag borde bli hemmafru.
fast jag tycker ju om mitt jobb och jag tycker om att jobba, jag blir liksom lite mer verklig då.
jag tycker inte alls att det är lika roligt att läsa till djurskötare, fastän jag är väldigt duktig på det jag gör.
men skolmiljön får mig att bli så liten och obetydlig. man måste liksom gå igenom det där viktiga lidandet igen. letandet efter självständighet börjar om och jag vill bara kräkas.
men jag är ju så jävla envis. jag har nog alltid varit en sån som fått min vilja igenom på ett eller annat sett.
för det jag inte fått har jag inte smakat på och det blir meningslöst för mig. jag har så lätt för att vara likgiltig och vända fullständigt. oftast har det där pansarskalet varit mycket bra till hand men ibland har det tyvärr ratat helt i onödan.
men just nu är jag så där onödigt skör och obestämd.
jag ser verkligen fram emot att vakna upp ensam imorgon som vanligt. grinigt som fan. men fabian är så duktig och går upp till jobbet och jag ligger kvar och dregglar.... och klagar på att jag får vara ensam en timma på morgonen.... fast jag känner ju mig i och för sig ensam och halv non stop fram tills vi ses igen på kvällarna.
men imorgon ska det bli mysigt.. då åker vi nog över till mama c och dady p (om jag och fabian får säga det själva) och bjuder på någon av våra utsökta middagar... mm.. mysigt... riktigt kaffe och sånt.. det är mysigt.
nu pratar fabian i sömnen. jag ska gå och ge han lite stryk och sedan krypa ned. det är också mysigt. nu har jag dessutom gnällt färdigt. TA TA

do the head-held-high-walk.

är stressad och trött. har fullständigt tappat tidsbegreppet. dagens sörsta ansträgning blir en fika med alex. nästan så att jag inte orkar det.. blev så stressad att jag kräktes. typiskt mig. jag förtjänar pisk. näpp. nu ska jag hålla huvudet högt och kallt.. klamra mig bort till bussen. borde egentligen städa. borde egentligen en hel del saker. tack o hej

.

"vet inte om jag kanske bara är lite paranoid nu med träningsvärken,feberkänslorna,bakfyllan och allt det där vanliga som alltid finns där."

hahaha... ja, det är en utav mina anteckningar för nästan tre år sedan. ungefär så såg min vardag ut. det är den del jag inte valt att censuera för allmänheten.. ahhh.. haha.. någon dag ska jag komma ut med resten.. som till exempel när jag skriver om mitt liv som missbrukare, mary 16 - 17 år. hahaha. ja, den måste ni få läsa någon gång. tata

waste of pain

jag borde inte alls blogga. jag borde ingenting. jag borde krypa in i mitt lilla skal och aldrig komma ut.
jag behöver sol och energi.. en cigarette? nej. hej då
jag vill inte säga hej då och jag vill inte säga god natt. jag vill ha en sån mysig granne man kan smyga in hos mitt i natten och sitta uppe med. bara umgås och glömma av tiden. jag vill inte ha ett rutinliv och en rutinvardag. jo, det vill jag visst... men jag känner mig så osynlig och så betydelslös i denna stan att jag lika gärna kan lägga mig plant av och dö utan att någon skulle märka det.

jag plus fabian = kapten morgan

vad gör man när man inte vet? jo, man tar ett glas morgan och beställer en resa någonstans.

samanthaaaaaaaaaaaaaaaaa.

jag börjar min morgon med courtney love som vanligt. är forfarande mätt efter resturangbesöket igår men fabian.
idag ska jag tillbaka till min djurskötarutbildning. jag är så trött att jag kan kräkas på denna skolvardagen och alla prov. nog för att jag är ambitös och duktig. men man ska orka andra saker. som att städa, tvätta och fixa med disken. man gör inte det. man tror det. men det gör man inte. och så ska man laga mat. och så ska man gå till jobbet. det är otroligt att man orkar gå upp och klä på sig ibland.

ryck upp dig, sup ned dig

jag ber om ursäkt för mina tidigare gnälliga bidrag här i bloggen.
att blogga är inte riktigt vad jag borde göra, jag borde bli en sund människa som tränar regelbundet och skriver på min bok. och för detta har jag en plan. 
mål för denna vecka; gå och träna - släppa lös lite endorfiner och avreagera! skriva - ut och leta insperation.
sluta lägga upp meningslösa bilder på facebook. och sist men inte minst, komma på mitt vardagspyssel så att jag kan bli en riktig människa igen. men jag ska nog börja lagom med mina två första mål denna veckan. kanske kan spara några till nästa. vi får se. nu ska jag äta en apelsin. ta ta


this rain is forever

jag står nog och trampar i stockholms största pöl, petar i den största degen och fjärilarna i magen har jag spytt upp.

jag vill sitta i tess kök, lyssna på något av hennes stora skivsamling, måla en tavla om ingenting och dricka vin.
ligga på en gräsmatta i göteborg med vera, lyssna på where is my mind och peta benen i vädret som om vi gick på himlen.
jag vill att mimmi ska berätta allt för mig med sin mjuka röst och fnissa åt sig själv när hon kommer på något konstigt hon sagt.
man springer på tusen människor varje dag men ingen av dem duger lika bra.

im not there

ostabil morgon.
är inte ett dugg villig att gå till jobbet och jag har ingen lust med någon rutin eller trygghetsvardag alls.
jag har tusen små galna fjärilar i hjärnan... bakom revbenen som kräver anarki.
inom en timma ska jag ha hunnit duscha, diska, antagligen städa upp - just för att jag ska slippa göra all den skiten när jag kommer hem för då är jag pisstrött plus att jag ska laga middag då.
jag vill ligga i sängen och sova bort dagen. försvinna ut i natten och gömma mig från klockan, ifrån vardagen, disken, tvätten, matlagningen och räkningar.
som kiwin på tårtan ska jag göra samma sak imorgon också.
detta är bara tillfälligt och växlande.
och ändå bränner det i hjärnan.
jag tror ingen förstår vilken livsförändring och energi jag har spenderat och vad jag offrat för att vara här idag.
antingen det eller så hade jag varit död eller legat på något avgiftningscenter någonstans och aldrig blivit utskriven.
vissa dagar känns det helt enkelt inte rätt men när allt ändå har varit så fel.
det är i varje fall ingen tvekan om vem jag är och var jag hör hemma när jag kryper ned brevid fabian varje kväll. men idag känner jag mig bara bunden.


fat girrrrrrl.

det senaste har det varit en omöjlighet att hindra mig själv från att äta... socker... kakor... chips... mmm.....
det är faktiskt läskigt och olikt mig själv.. vääldigt olikt mig själv. jag har alltid varit en sån som köpt ett hekto godis och efter två veckor är det ännu inte uppätet...
jag tror det är för att jag har börjat tänka mig själv fet.. det gör jag ofta... fast när jag ställer mig på vågen och ser max 46kg (på vintern) och då menar jag max (under sommaren brukar jag väga runt 40kg och 43 som max) så känns allt det där lidandet onödigt. tjock är jag verkligen inte och har aldrig varit! men.. när jag börjar komma in i dom tankebanorna så tänker jag också på sånt jag inte får äta... som varken är bra för hälsan eller för tänderna.. oftast inte för miljön heller... så hoppar lite extra saliv ur munnen på mig... jag har ingen självberhärskning! ingen diciplin just för tillfället heller..
jag har verkligen ingen lust till något... uhhh... jag känner hur sockret och fettet besegrar mig..
haha.. neeej.. idag har jag jobbat som den duktiga arbetskvinnan jag är.. har bara varit otroligt trött.. eftersom att vi har varit sjuka här hemma.. jag är fortfarande sjuk.. men ingen feber.. eller fick nog lite runt sextiden.. men då slutade jag.. det var bra.. imorgon är vi lediga.. det är trevligt.. då kan vi mysa och hänga här hemma. det är nyttigt. blir nog kanske en liten utflykt till simon & anna för att hämta lite saker som ett uvfilter/linsskydd till objektivet som sitter på kamerahuset (jag kan så fint) och fabians barbariska tv-spel.. och givetvis lite häng..
vi får ser...
det har sjunkit till arton minusgrader här på färingsö.. det är kyligt....
jaappp! nu ska jag och min mästare se på film och ta det kallt.. hahahahahahahahahahhhahahaahahahhah. ta ta


.


ta ta



idag är vi sjuka här i stugan. suger. och jag kom på idag att i fyra månader har jag gått här och levt.. och inte lärt känna en enda kotte! först kändes det väldigt ensamt, sedan deppigt.. men nu bara vardag. så är det.
2010.. jag har inget att tillägga... det är ju bara ett jävla påhitt.
urs. nu ska jag gå och vara negativ på konsum så att jag kan laga mat som jag sedan kan spy upp. hurra! tack o hej

RSS 2.0